El forn de pa de l’Adrobau

L’any 1909 els de Can Po, varen decidir que el segon fill de la casa, en Josep Adrobau i Bosch, havía de començar l’aprenentatge d’un nou ofici; en Josep sería forner.

Una vegada enllestit l’aprenentatge , varen comprar els terrenys per a fer-li una cas i viure-hi i obrir el forn de pa. L’establiment que feia cantonada amb la plaça, l’actual Passeig del Montseny, just davant de l’església, seria per sempre conegut com Cal forner.

Durant molts anys a l’establiment d’en Jaume, i la seva esposa na Maria Pascual, es despatxaven tot tipus de cereals(blat de moro, segó, ordi, civada...) en gra i en farina; activitat que s’afegia a la venda de pa.

Fins i tot durant els periodes de la guerra civil i la postguerra s’havien fet menjars, donada la manca d’establiments especialitzats al poble.

El fill d’en Jaume, en Joan Adrobau i Pascual, trevallaba de carter; però el traspàs del pare l’any 1953 ve fer que en Joan agafés les regnes del negoci. Lany 1955 en Joan es va casar amb na Teresa Sibina i Roses i junts van tirar endavant la venda de pa i gra.

Dels tres fills del matrimoni, en Jaume Adrobau i Sibina semblava que volia continuar emb l’ofici; i, engrescats amb aquesta possibilitat, es van fer reformes a l’establiment. Som l’any 1974 i la nova botiga ofereix als seus clients pa, pstissos i queviures.

En Jaume millora els seus coneixements amb l’aprenentatge a Sabadell i Barcelona de noves tecniques pastisseres. Noves maneres de treballar, que juntament mab les receptes tradicionals fan que el forn de l’Adrobau tingui reconeguda reputació al Baix Montseny. El seus clientes destacan d’escel.lent la “coca de llardons”, la coca de la iaia Maria, aquestes receptes són testimoni del pas del rtemps i dels coneixements a través de les generacions d’una familia dedicada al mateix ofici.

Actualment el Forn de pa i pastisseria J. ADROBAU no només es dedica a la venda de pa, pastisseria i queviures al municipi de Gualba, sinó que fa un servei de venda de pa a domicili a diferents bars, restaurants i botigues de la comarca que valoren el pa artesanal.

Gràcies a tots els nostres clients, l’any 2009 van poder celebrar el centenari de l’establiment i poder seguir oferint a tothom els nostres serveis.

La familia Adrobau-Sibina, (d'esquerra a dreta: Jaume, Teresa, Dolors, Joan i Joan (pare))